Allt och lite till

Tänkte ta och berätta lite om den senaste veckan som innehållit fint väder, sprintträning, mattenationella, lektionsfri fredag och firande av farmor och farfar som varit gifta i hela 45 år! 

I onsdags hade vi sprintträning med kval och final, var väldigt seg så hoppade över finalen. Istället tog jag och Elin fina kort på alla duktiga som sprang finalen. Dagen avslutades med finmiddag ala Agnes, sallad, baguetter och frukt! 

På torsdag morgon klev vi upp och tog oss till aulan för att skriva mattenationella. Det är nu äntligen över, och det är endast tre viktiga saker kvar innan vi får gå på sommarlov. Sista fredagen för läsåret är gjord och blev en lektionsfri dag, så jag och Emma tog ett riktigt tidigt tåg hem. Väl hemma väntades besök av mammas gamla chef på eftermiddagen. Kvällen fortsatte med en promenad ner på stan där det i helgen är pridefestival. Vi åt lite sockervadd och hade en lugn kväll. 

Så till idag, vi lurades med farmor och farfar och sa att vi inte skulle komma upp. Jag var enligt oss och tävlade. Så förvåningen när vi körde in på uppfarten var så kul att se. Dagen flöt på och sedan kom resten av släkten. Vi grillade, badade och hade det mysigt. Det var roligt att ses igen efter så lång tid. 

Pictures från veckan: 


Ha en fin fortsättning på helgen! Jöns aka Jösse

Minns ni det inlägget om vår egen HOLGY-kossa? Om inte så hittas det här: www.jjohannastankar.blogg.se/2014/february/var-kossa.html#comment

Idag har namnomröstningen äntligen genomförts. Många åsikter och flera namn fanns att välja mellan. Det blev varken Rödbetan eller Bert, inte heller det jag allra helst ville, Goseko, utan det förslag som fick flest röster var Jöns. 

Så nu är det officiellt, kossan är namngiven, precis som alla oss andra. Även ett smeknamn är gett, nästan alla nöjda och glada. Hoppas Jösse också är det. 


Sommar?

Är sommaren här nu? Jag ställer mig frågan och det gör söker många andra också. Hoppas kan man alltid göra, men det verkar som att värmen är här för att stanna, iaf ett tag framöver. Det är 25 dagar kvar till sommarlovet, av allt vi redan gått känns det som en bråkdel, men samtidigt känns det så långt kvar. Frågan är också om jag vill sluta ettan, det har varit ett så fantastiskt år. Fast det ska bli skönt att början tvåan också, och att inte längre vara minst. Men först väntar lite skola till, så än får jag inte slapp av. Och sedan ett långt sommarlov, då ska jag bara njuta. 

Sedan sist har vi hunnit med massor, testat nya maträtter, tränat en hel del, njutit av solen och haft idrottsdag då vi testade på golf. Om jag var bra? Nepp, jag var sämst. Men det var faktiskt roligt även om jag inte är så taggad på att spela golf igen.

Förutom det så har jag tävlat en sväng, igår var det. Jag lyckades hålla ihop orienteringen, sprang inte speciellt fort men gick rätt, det resulterade i en andra plats och jag är nöjd. Men det bästa är att jag inte gjorde ett helt perfekt lopp och att det någonstans därinne finns mer att ta av. 

Det sista fotot är taget av Agnes!