Slappdag

Idag har jag inte gjort någonting alls förutom att springa långpass och städa mitt rum, och lagt mina kläder fint i byrån. Det brukar ligga kläder i en klump men nu ska jag försöka få slut på det. Annars har jag bara slöat och inte gjort så mycket alls. Sånna här dagar behövs ibland, och idag var det välbehövligt. 

De senaste dagarna har gått fort. Mormor och morfar har varit här och jag har varit på stan tre gånger på mellandagsrean. De där skidorna har blivit köpta, dock finns ingen snö men jag är ändå riktigt taggad på att lära mig åka. Lite småsaker och nån tröja har också fått följa med hem. Nu är dock julklappspengarna väck, det gick lite för fort att få slut på dem. 
Jag och mamma har också ätit god mat på asiatisk restaurang och jag har ätit massor av knäck. Den är nu slut och det är rätt bra för lilla mig, annars hade jag nog ätit ihjäl mig på knäck. 
Hoppas att ni har det bra, kram! 


25 December

Igår var det ju då julafton! Det blev en lyckad dag och inatt har jag sovit riktigt gott efter gårdagen.
 
Dagen började 06.15 och klockan 07.00 åkte jag, mamma, mormor & morfar för att gå till Storfly. Det är en tjärn i skogen i Hofors där det varje år arrangeras först en promenad då på två kilometer i skogen med marschaller efter stigen. Väl framme bjuds det på glögg och lite smått och gott. 
Det är en riktigt mysig tradition som började då min gammelmorfar Helge, som efter en operation var så gott som förlamad. Men envis som han var så började han med att hasa sig fram den biten som vi då gick i går för att lära sig att gå igen. En julaftonsmorgon träffade han en annan man vid tjärnen och de bestämde sig för att ses på samma ställe på julafton året efter, men då skulle de ta kaffe med sig. Så det var så det började och sedan har fler och fler gått till Storfly på julaftons morgon. Det är nu andra, korpen, som arrangerar varje år och det är riktigt häftigt att det lever kvar. Det är mellan 100-500 personer som går varje år och det är en fin traditon, speciellt när man vet bakgrunden till den. 
 
Dagen fortsatte sedan med julfrukost och väntan på mina kusiner. Sedan kom tomten och vi fick öppna paket! I mina låg pengar, vantar, mössa och te. Precis vad jag behövde! Sedan pysslade de mindre med sina julklappar, jag hjälpte till att bygga ihop och sedan åt vi lunch och fikade innan vi åkte hem till farmor och farfar. 
 
Tyvärr hade delar av släkten blivit sjuka, väldigt tråkigt. Men sånt händer. Så hos farmor och farfar kollade vi på Kalle Anka och blev bjudna på glögg. Vi åt julmiddag och sedan var min lillebror ivrig att öppna mer paket. Så utklädd till tomte delade han ut paket med lite hjälp av mig. En av dagens höjdpunkter var glädjen då han öppnade sitt paket och fick det han mest av allt önskat sig. Jag fick också det jag önskat mig, b.la stavar så nu är det bara skidor och snö som saknas innan jag får testa på det där med längdskidor på riktigt. 
Efter julklappar och mat tog vi en liten promenad för att smälta maten och sedan gick vi in och såg Tomten är far till alla barnen. En lung och riktigt mysig julafton helt enkelt! 
 


Hoppas ni alla hade en bra julafton! 


Jul

Jag har just påbörjat den väg som tar ungefär två-tre timmar att åka beroende på. Det är absolut inte första gången jag åker den här biten som ska ta mig till min fina släkt, den här gången för att fira jul. Den, enligt mig absolut finaste högtiden på året. Vi börjar hos mormor och morfar och avslutar sedan julen hos farmor och farfar. Jag ser fram emot detta och det ska bli så mysigt! Jag blir som ett litet barn under den här veckan på året, förväntansfull och glad. Jag får svårt att sova när jag vet, att på morgonen kommer det ligga fullt av paket under granen. Det är dock ingen snö i år och det gör mig lite ledsen, en jul utan snö! Men det går ändå, det får det faktiskt göra. 

Igår klädde vi julgranen och fixade till det sista. Vi åt ett lätt julbord och hade det mysigt med knäckkok och så gjorde vi tryffel. Jag tränade också långpass helt ensam, som jag inte trodde att jag skulle kunna motivera mig till, men det gick! Sedan somnade jag rätt tidigt och idag har det sista förberetts. Jag har hittat julaftonskläder och nu så sitter jag då här i bilen. Jag hoppas ni alla får en fantastisk jul! Kram! 


Gävlebocken som vi hälsade på förra helgen, han är ju dock då bara aska nu..